Solarah Online
v0.2 (Niska)

Homepage: http://solarah.silentvertigo.hu/
Email: info [at] silentvertigo.hu
IRC: IRCNet, #Solarah

Üdvözöllek a Silent Vertigo Team nevében! Kérlek szánj néhány röpke percet e leírás végigolvasására, mely dióhéjban bemutatja a Solarah Online projektet, a kis csapatunkat és hogy mit is alkottunk az elmúlt időszakban, aminek egy részletét most meg szeretnénk osztani veletek is.

  1. Solarah Online
  2. Fejlesztők
  3. A demo irányítása
  4. Hibák jelentése
  5. Licensz

Solarah Online

Csapatunk jelenleg azon fáradozik, hogy tető alá hozzon egy interneten játszható szerepjátékot. Mondhatnánk MMORPG-t. De nem mondjuk, mert amikor ez a betűszó elhangzik valahol, mindenki arra az agyölő, mechanikus időtöltésre gondol, amikor a játékos azzal van elfoglalva, hogy minél táposabb legyen a karaktere, mert így tud csak érvényesülni a játékban. Mi másképp gondoljuk: nem véletlenül van benne a rövidítésben az, hogy RPG, azaz ’szerepjáték’. És pontosan ezen a téren szeretnénk az eddigi felhozatalhoz képest gyökeresen mást alkotni. Célunk tehát egy olyan környezet és szabályrendszer létrehozása, amely kedvez a minőségi szerepjátéknak. Ráadásul mindezt az ismert és népszerű magyar fantasy világban kívánjuk megvalósítani, Yneven. Ezen szemléletnek megfelelően a célközönségünk az intellektuális élményt (is) kereső szerepjátékosok.

Célunk, hogy olyan feltételeket biztosítsunk a játékosoknak, amelyek lehetővé teszik az élvezetes játékot, de hogy ténylegesen azzá is válik-e, arról döntően a szerepjátékosok fognak gondoskodni.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a játék tejesen non-profit, azaz kezdetektől fogva az a tervünk, hogy ingyenes lesz. Pusztán kedvtelésből csináljuk munka és iskola mellett, azaz a Solarah Online egy hobbiprojekt és a csapattagok a munkájukért semmilyen pénzbeli juttatást nem kapnak.

Ez a kis bemutató a Solarah Online kliens első kipróbálható demó verziója, amelyben egy karakterrel mászkálhatunk Malleran házai között.

Fejlesztők

A Silent Vertigo elég heterogén csapat minden értelemben. Az ország változatos tájairól, egymástól kilométerekre fekvő városokból származunk. Zömében interneten ismertük meg egymást és nyilvánvalóan interneten tartjuk a kapcsolatot a mindennapokban. A társaság életkorát tekintve elég fiatal, 20 és 35 év között vagyunk mindannyian.

A csapat struktúrája feladatkörök köré rendeződik, azaz mindenki más-más területen tevékenykedik. Nyilvánvalóan nem ért mindenki mindenhez, egyénenként máshonnan hozzuk a tudást és a tapasztalatot, amit aztán összegyúrunk és lesz egy szerves egész. A világépítőknek az a feladata, hogy Yneves ismereteiket és olvasottságukat igénybe véve megálmodjanak egy Ynevhez hű világot, megelevenítsék a falvakat és kitalálják, melyik épületben ki lakik, mi található. Erről részletes leírást készítenek, amely leírásokért tolongnak a koncept rajzolók, hogy minél előbb vizuális formába hozzák a házakat, használati tárgyakat és a karaktereket. Ezután jönnek be a képbe a 3D modellezők, akik a rajz alapján a meggyúrják polygonból az objektumokat, amelyeket aztán lehet textúrázni és igény szerint animálni. A programozók ülnek a klaviatúra felett és rendszerint a játékkal kapcsolatban programoznak valamit. Legalábbis nekünk ezt mondják.

A részlegek tagjai közösen dolgoznak a szabályrendszeren, vagyis hogy a világ, amit felépítünk milyen szabályoknak megfelelően változzon, a karakterek mire legyenek képesek, hogyan érintkezzenek egymással, összességében elméleti síkon meghatározzák, hogy hogyan is lehet játszani a játékkal.

A csapatban nincs kötött hierarchia, de minden részlegnek van egy vezetője akihez a többiek fordulhatnak a kérdéseikkel valamint az ő feladata, hogy egyeztessen a többi részleggel ha arra szükség van.

A demo irányítása

billentyűzet:
W – előre
S – hátra
A – balra
D – jobbra
ESC – kilépés
F1 - konzol
F2 - screenshot

egér: Az egér mozgatásával a jobb gombjának nyomva tartása mellett forgathatod a kamerát ill. a középső gomb tartása mellett közelíthetsz/távolíthatsz.

Hibák jelentése

A játékban talált hibákat a https://bugs.launchpad.net/solarah oldalon jelenthetitek. Mielőtt jelentesz egy hibát bizonyosodj meg róla, hogy azt mások még nem jelentették előtted, és csatoldd az Ogre.log és CEGUI.log fájlokat is!

Licensz

Solarah MMORPG Client version 0.0.2 Niska debug Copyright (C) 2005, 2006, 2007, 2008 Silent Vertigo Team, Hungary

Ez a program szabad szoftver; terjeszthető illetve módosítható a Free Software Foundation által kiadott GNU General Public License dokumentumában leírtak; akár a licenc 2-es, akár (tetszőleges) későbbi változata szerint.

Ez a program abban a reményben kerül közreadásra, hogy hasznos lesz, de minden egyéb GARANCIA NÉLKÜL, az ELADHATÓSÁGRA vagy VALAMELY CÉLRA VALÓ ALKALMAZHATÓSÁGRA való származtatott garanciát is beleértve. További részleteket a GNU General Public License tartalmaz.

A felhasználónak a programmal együtt meg kell kapnia a GNU General Public License egy példányát; ha mégsem kapta meg, akkor ezt a Free Software Foundationnak küldött levélben jelezze (cím: Free Software Foundation Inc., 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA 02111-1307, USA.)

A program forráskódja és ezzel kapcsolatos további információk a https://launchpad.net/solarah címen és a honlapon találhatók.