Zene ki/bekapcsolása
solarah online
A játék
A világról
Fejlesztés
Galeria
A csapat
Novellák
Fórum
GY.I.K.
Kapcsolat
Partnereink
Novellák

Részlet Colmeranior Dagorakis A Hat Város Szövetsége című művének: Haddarennim fejezetéből
világleírás - 2007.05.03. 05:57 - ONeill
Hozzászólások
A Nyugati Szél Ivó szinte a Szegénynegyed és a kikötő határán áll. A tulajdonos bizarr ötlete, hogy egy régi raktárat átalakít kocsmává a kihalt sikátorok között, nagyon is jól bevált. Az ivó a matrózok, kalandorok, helyi bajkeverők és a szegények törzshelye lett a városban. Komoly bevételeket hozott, hála a vizezett italoknak, az egzotikus bódítószerek kereskedelmének, és a hamiskártyásoknak, akik cserébe a helyért, ahol megszedhetik magukat, részesedést fizettek a kocsmának.
Az ivó hamarosan felkeltette az egyik helyi tolvajklán, az Árnyékkéz figyelmét. Ez a szóbeszédek szerint alig két évtizede történt. Az Árnyékkéz jó pénzért kibérelte a kis pincét, és mende-mondák szólnak arról, hogy egy egész klánházat vájt a raktár alá, és erről a rejtett helyről irányította akcióit. Később állítólag megvették az egész ivót a régi tulajdonostól, aki jelentős pénzösszeggel elhagyta a várost, valószínűleg egy újabb sikeres vállalkozást tervezgetve. Bár egyesek szerint a másnapot sem élte meg, mert az Árnyékkéz nem szeret azért fizetni, ami ingyen is az övé lehet.
Ettől kezdve a kocsma a korábbinál is sokkal hírhedtebbé vált. A vendégek közt ezután már elvétve se nagyon találunk becsületes foglalkozású embereket. A tolvajklán azóta szinte egyeduralomra tett szert a városban azzal, hogy előbb a szerencsejátékok felügyeletét szerezte meg, majd a bordélyházat is megkaparintotta. Az ivót pár évvel ezelőtt hivatalosan nyílt területté nyilvánították, itt tilos a klánok közti háborúskodásnak minden formája. Amióta ez így van a kocsma az alvilági tárgyalások központja is egyben. Persze az sem utolsó indok, hogy így valószínűleg könyebben ellenőrzik a helyi alvilágot.
Ha betérsz az ivóba, készülj fel a legroszabbra. Ha bort iszol, készülj rá, hogy híg mint a víz, ha leülsz kártyázni, a csalók kifosztanak, ha pedig véletlenül tévedsz be, örülhetsz, ha csak erszényed lopják el, és nem ölnek meg, hogy utána a vízből halásszanak ki napokkal később.
Egyszóval barátom, ha becsületes ember hírében állsz, és nem vesztetted el józan eszed: Kerüld el ez a helyet!

Hozzászólások
Novella: Részlet Colmeranior Dagorakis A Hat Város Szövetsége című művének: Haddarennim fejezetéből
1
Lordsab 2008.06.22. 07:02
comic-ot, vagy MMORPG-t :) most néztem, h világleírás...
Lordsab 2007.07.29. 12:59

tök yooo!

Ebből lehetne "comic"-ot csinálni.

Már aki tud rajzolni... 

1
solarah online
creative commons license

silentvertigo  |  design:  kicsy  |  zene:  spectral analysis  |  rajz:  tikos péter

Ahol azt másképp nem jellezzük, ott az oldalon található minden írás, kép, zene és egyéb tartalom a Creative Commons "Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország" licensze szerint érhető el. Az oldalon megjelenő hozzászólások szerzőik tulajdonát képezik, azokért az oldal szerkesztője felelősséget nem vállal.
Firefox Játékfejlesztés.hu PHP MySQL